Cele mai bune camere de supraveghere pentru locuinta: Top 3 Modele!

5
(1)

Sa gasesti cele mai bune camere de supraveghere pentru locuinta nu este o sarcina atat de dificila.

In mod contrar, lucrurile vor fi destul de simple atat timp cat ai in minte specificatiile, zona acoperita si bugetul disponibil.

Exista mai tipuri de camere video de exterior si interior, astfel incat trebuie sa faci alegerea cu grija.

Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Top 3 camere de supraveghere video

Acestea sunt cateva dintre cele mai bune solutii pentru casa ta. Asigura-te ca alegi un kit format din mai multe camere, NVR/DVR si alte accesorii pentru a obtine rezultatele dorite.

Cele mai bune camere de supraveghere exterior

camera pe timp de noapte

O camera video de exterior este conceputa pentru inregistrarea in zone externe cum ar fi curtea unui mediu rezidential, parcari private, intrari in cladiri si sedii de firme, etc. 

Aceste modele rezista la orice conditii externe, inclusiv pe timp de ploaie sau zapada.

Carcasa la camere de supraveghere exterior dispune de grad de protectie IP care ajunge la nivelul IP66/IP67, ceea ce atesta rezistenta la particule de praf si la contactul cu lichide.

Acesta este cel mai inalt standard, astfel incat ai garantia unei solutii care aduce rezultate pe termen lung.

Alte caracteristici pentru camere de supraveghere exterior:

 • Rezolutie video: Minim full HD, insa la un buget mai mare se poate utiliza o camera 2K sau chiar 4k. Acestea ajuta la furnizarea unor imagini de calitate.
 • Vizibilitate pe timp de seara: Camera ta de supraveghere trebuie sa dispuna de senzor infrarosu sau de lumina alba pentru a inregistra pe timpul noptii. Un cadru poate fi alb negru, insa cel mai recomandat este cel full color.
 • Detectare miscare: Motion detection este o functie din ce in ce mai raspandita in domeniul supravegherii video. Nu este necesara utilizarea in permanenta a produsului, ci doar atunci cand are loc o miscare in mod constant. Inregistrarea se realizeaza la detectia unei persoane, iar animalele vor fi ignorate.
 • Campul vizual: Pentru zonele mari este necesara o camera de supraveghere PTZ, insa in zonele mici se poate utiliza o camera simpla si cu functie de zoom la distanta.
 • Lentila camerei: Ai zoom digital sau motorizat? Dispui de lentila varifocala sau nu? In functie de raspuns, vei avea alte caracteristici.

Cum se alimenteaza cele mai bune camere de supraveghere?

Alimentarea se poate face in mod clasic sau prin PoE. Prima optiune presupune existenta unui cablu de alimentare. A doua presupune legatura la cablul de retea, solutie care este mai scumpa.

Nu exista un raspuns perfect aici. Depinde doar de tine si de preferintele personale. 

Ai nevoie de o camera video cu microfon incorporat sau difuzor?

Depinde.

In principiu, nu ai avea nevoie de difuzor, deoarece nu pazesti un spatiu comercial si riscul sa fii atacat de cineva va fi scazut.

Totusi, microfonul la camera te poate ajuta in cazul unui astfel de eveniment. Prin legatura audio, vei putea obtine probe suplimentare atunci cand situatia necesita asta.

Comunicarea bidirectionala nu este disponibilă la orice camera de supraveghere, astfel incat trebuie sa scoti mai mult din buzunar pentru un asemenea beneficiu.

Cum se acceseaza imaginile de la o camera de supraveghere?

Procesul de vizualizare al imaginilor se va face dupa ce camerele sunt legate la un DVR/NVR de la producator.

Pentru aplicatiile rezidentiale ar putea fi vorba de un model cu senzor cu scanare progresiva CMOS. Acesta este standardul de acum din domeniu si ofera imagini bune in orice conditii.

Odata ce a avut loc o instalare profesionala, ai automat acces la imagini de la distanta. Le poti vizualiza de pe smartphone, laptop sau oricare dispozitiv conectat la internet. In functie de producator, poti avea acces la functii cum ar fi derulare rapida, mascare privata, recunoastere faciala, etc.

Cele mai bune camere de supraveghere de interior

O camera de interior trebuie sa respecte aceleasi criterii precum cele de exterior. Asadar, rezolutia si caracteristicile tehnice conteaza in continuare. Trebuie sa poti vizualiza intrusii si ce se intampla in bucatarie, hol sau alte zone. 

Cat despre aspectul camerei, aceasta poate fi de tip bullet sau dome. In general, camerele de supraveghere pentru interior sunt ieftine fiindca nu acopera o arie larga. 

Pentru a te asigura ca ai un sistem eficient, cere o oferta de la magazinul online de unde achizitionezi produsele si intreaba despre serviciile de instalare.

Cum functioneaza cele mai bune camere video pe timpul serii?

O camera de supraveghere video realizeaza inregistrari pe timp de noapte cu tehnologii diverse.

Cea mai comuna este functia de infrarosu (IR) care se refera la LED-uri rosii ce ilumineaza zona supravegheata in intuneric total.

Senzorul CMOS dispune de imunitate la zgomotul de fundal, iar functia de termoviziune produce imagini cand nu exista lumina vizibila. Procesarea se mai poate face prin functii precum urmatoarele:

 • B.L.C (back-light-compensation): Este compensarea luminii din spatele obiectului, care ar duce la formarea unui cadru invizibil. Subiectul va ramane usor de observat, deoarece blocajele se vor elimina.
 • H.L.C (high-light compensation): Aceasta functie indeparteaza lumina orbitoare, cum ar fi cea cauzata de farurile la masina. 
 • WDR: Wide Dinamic Range: Ajuta la fixarea luminii imaginii, fiind captate 2 imagini la intensitate diferita si formandu-se una noua.
 • 3D DNR: Se elimina din zgomotul de imagine, ceea ce face functionarea mai eficienta.

Toate aceste functii aduc o experienta imbunatatita de utilizare.

Camere de supraveghere wireless

Aceste camere pot fi fara fir si sa nu aiba nici cabluri la conectare. Le vei intalni cel mai des in proprietati rezidentiale, fiind create pentru interior. Alimentarea intr-o astfel de situatie se va face cu baterii, fara sa fie necesara o sursa de curent electric.

Camerele de supraveghere cu Wi-Fi se conecteaza la retele locale si permit supravegherea de la distanta, de pe orice dispozitiv. 

Se pot adauga oricand camere de supraveghere suplimentare, fara cunostinte tehnice in domeniu.

Unele modele sunt tot cu fir, dar au conexiunea wireless doar pentru transmisia datelor. Se vor citi specificatiile pentru a se gasi cea mai buna solutie.

Camere de supraveghere rotative (PTZ)

Denumirea PTZ vine de la pan, tilt, zoom. Camerele de acest tip sunt mai scumpe, deoarece isi pot roti obiectivul pentru a supraveghea mai bine suprafata.

Cum functioneaza este in felul urmator:

 • Pan—rotire orizontala pentru monitorizare frontala
 • Tilt— rotire verticala pentru vederea in partea superioara/inferioara
 • Zoom— se mareste imaginea, uneori fara pierderea claritatii (asta depinde de camera si costuri)

Pentru ca nu este o camera de supraveghere fixa, instalarea devine mai comoda. Camerele video PTZ se pot roti printr-un software sau aplicatie. Functiile avansate permite supravegherea obiectivelor si a msicarii din zone. Sunt acoperite zone mai variate decat cu camere video fixe. 

Cum alegi camere de supraveghere potrivite pentru locuinta ta?

Primul pas este cel de a cauta ofertele disponibile la un producator de calitate.

Iti recomand sa alegi Hikvision sau Dahua, deoarece acestea sunt printre cele mai cunoscute branduri.

De asemenea, utilizarea lor aduce functii avansate la preturi decente pentru tine.

Opteaza pentru camere video precum cele mentionate in articol si solicita serviciul de instalare de la un profesionist, impreuna cu un DVR, cablurile specifice si alte accesorii. 

Costurile totale nu sunt doar pentru camere, astfel incat trebuie sa faci o estimare cu o firma de specialitate.

Multumim ca ai citit si o zi frumoasa.

Share daca ti-a placut articolul!

Cat de util a fost acest post?

Apasa pe stele pentru a lasa rating!

Rating total 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pin It on Pinterest