Cel mai Bun Sistem de Automatizare Pentru Porti Culisante (2024)

5
(2)

Sa alegi cel mai bun sistem de automatizare porti culisante nu trebuie sa fie ceva dificil. In acest articol iti voi explica clar si la obiect tot ce trebuie sa stii despre acelasi subiect.

Automatizarile de porti culisante sunt disponibile de la nenumarate branduri, dar nu toate sunt la fel de calitative. 

Daca ai norocul sa locuiesti la casa si vrei sa achizitionezi un kit complet cu cremaliera si accesorii, trebuie sa ai idee ce faci.

Hai sa vedem cum iei decizia corecta!

Top 3 automatizari porti culisante

1.Kit de automatizare Nice Robus 400 BDkit Full

Acest sistem de automatizare pentru casa rezista la o greutate de maxim 400kg. Asadar, este suficient de puternic cat sa duca majoritatea portilor din mediile rezidentiale.

Motorul vine cu 4 metri de cremaliera, iar lungimea aceasta se poate spori pana la un interval dublu. Unitatea de control este integrata si poate fi actionata prin telecomenzile din pachet. 

De asemenea, exista un set de fotocelule care au rol de protectie. Acestea detecteaza obstacolele din calea portii si blocheaza inchiderile care pot duce la accidente. Sistemul mai are o lampa de semnalizare, care atentioneaza persoanele despre momentele in care are loc pornirea. 

Motorul este elegant, silentios si a fost realizat din aluminiu. Acest lucru garanteaza o durata de viata indelungata, precum si confort in utilizare.

2.Kit de automatizare BFT Deimos BT A600 Ultra

Spre deosebire de primul model, Deimos BT va duce o greutate de pana la 600kg. Functioneaza la tensiunea de 24V si se poate monta cu usurinta.

Acest sistem de porti culisante vine de la producatorul BFT, care este originar din Italia la fel ca Nice. Unitatea de comanda este una avansata, astfel incat permite functii cum ar fi deschiderea pietonala sau protectie D-track antistrivire (care previne coliziunea portii cu un autovehicul).

Acest kit de automatizare are o viteza care ajunge la 12m/min si permite utilizarea chiar si in regim intensiv. In plus, functioneaza la temperaturi cuprinse intre -20°C si +55°C . Acest lucru inseamna protectie pentru mecanism inclusiv pe timp nefavorabil.

3.Kit de automatizare Bravo 500 Motorline

Brandul Motorline este una dintre alegerile principale ale instalatorilor de porti.

Acest model are un design modern de culoare neagra, fiind rezistent la o poarta cu greutate de pana la 500kg. Datorita pretului redus, reprezinta o solutie de buget redus excelenta.

Primesti 3 ani garantie, iar manualele de programare si instalare se vor gasi in limba romana. Chiar daca acest kit de porti culisante ar fi considerat ieftin de multi, reprezinta o alternativa excelenta.

De ce sa cumperi un sistem de automatizare porti culisante?

Pe scurt, aceasta achizitie va spori nivelul de comoditate din viata de zi cu zi.

Gandeste-te doar la momentele in care incepe ploaia si esti nevoit sa deschizi poarta manual ca sa aduci masina in curte.

Este un sentiment tare neplacut. La fel si dimineata daca pleci la lucru si trebuie sa deschizi poarta, sa lasi masina in strada si sa mai stai si sa inchizi dupa.

Drumul din fata casei mai ales poate fi o problema serioasa daca se circula si este aglomerat.

Dar cum ar fi sa deschizi poarta cu telecomanda, direct din masina? Fara sa cobori si sa-ti pierzi timp nici ca sa o inchizi. Acest lucru iti simplifica viata. Asadar, un sistem de porti culisante ai putea sa-l consideri o nevoie. Nu este neaparat un moft. Iti trebuie pe termen lung daca ai autoturism.

Cum alegi corect un kit de automatizare porti culisante?

Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de aceasta decizie.

Din fericire, este mai simplu decat crezi. Pe langa pret, este recomandat un sistem din Italia sau macar unul fiabil. Acesta il poti gasi citind recenziile de la utilizatori. Fiindca nu sunt porti cu canat, e mai simplu decat ti-ai inchipui.

Conteaza greutatea portii si lungimea?

Da, conteaza.

Dar avand in vedere faptul ca nu e vorba de un mediu industrial, orice automatizare care rezista la 400kg ar putea fi suficienta. Daca ai o poarta mai grea, asta ar fi o exceptie.

Alege un motor care duce mai mult decat nr de kilograme real. Un motor de automatizare porti de maxim 500kg poate impinge usor 300kg. Dar ar face asta mai greu atunci cand greutatea s-ar apropia de intervalul cel mai inalt.

Cat despre lungime, portile culisante sunt adesea lungi. Pe langa cei 4m de cremaliera mai poti adauga inca 4. Tine cont de deschiderea utila si n-o sa dai gres!

Ce alte functii sa le iei in calcul?

Prin ciclu de lucru se face referire la numarul de deschideri si inchideri posibile intr-o zi. Acest element nu este neaparat critic pentru tine, deoarece e putin probabil sa inchizi si sa deschizi poarta de mai mult de 20 de ori pe zi. 

Dar este important sa iei in calcul viteza de deschidere. Aceasta se poate regla, iar setarile trebuie sa fie efectuate in asa fel incat sa fii confortabil de fiecare data cand parchezi. Raza de actiune la cele mai multe telecomenzi ajunge la 50m.

Pe langa sistemul de automatizare poti achizitiona suplimentar un releu GSM. Acesta te ajuta sa deschizi poarta direct de pe telefonul mobil, prin intermediul unei aplicatii sau prin SMS. Un alt accesoriu util ar fi o baterie de back-up, care permite functionarea portii in timpul penelor de curent.

Concluzie

Siguranta casei tale este critica. Dincolo de aspectul vizual al curtii, trebuie sa te simti bine cand te afli in acest mediu. Alege o automatizare pentru poarta ta culisanta si o sa te bucuri de mai mult confort.

Cat de util a fost acest post?

Apasa pe stele pentru a lasa rating!

Rating total 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pin It on Pinterest