Cum alegi cel mai bun aspirator vertical pentru locuința ta?

5
(2)

Curățenia casei va fi o sarcină obositoare și consumatoare de timp de cele mai multe ori.

Cu toate acestea, un aspirator vertical puternic va face o astfel de activitate mult mai ușoară și mai eficientă. 

Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, a devenit critic să înțelegi ce caracteristici și factori ar trebui să iei în considerare atunci când cauți cel mai bun aspirator vertical pentru nevoile tale. 

Acest articol detaliat o să te ajute să faci alegerea potrivită!

1. Putere de Aspirare (Performanță)

Una dintre caracteristicile cheie pentru a decide care este cel mai bun aspirator vertical ar fi puterea sa de aspirare și performanța.

Acest element este important atât în îndepărtarea murdăriei, cât și a prafului de pe diverse suprafețe. 

Când cauți un aspirator de locuințe, asigură-te că acorzi atenție puterii exprimată în watt sau în alte unități de măsură specifice fiecărui model. Cu cât este mai mare, cu atât aspiratorul devine mai eficient pentru podele, covoare și alte materiale.

Astăzi, sunt rare modelele de aspiratoare cu puterea de peste 1 kW, dar asta nu înseamnă că ele nu sunt eficiente. Nimeni nu spune că un aspirator cu putere sub 100 de wați va face o treabă excelentă. De obicei, puterea de aspirare este proporțională cu puterea motorului.

Nu, nu este singurul factor care determină rezultatele unui aspirator. 

Tehnologia de aspirare va varia între diferite modele, iar unele aspiratoare pot oferi o performanță mai bună decât altele similare din cauza construcției.  Pe de altă parte, nivelul de zgomot generat poate crește. Acesta va deveni un inconvenient pentru unele persoane, deci ia în calcul același aspect.

Pentru un aspirator vertical, un indicator bun al puterii de aspirare este între 100 și 200 AW (air watt). Air Watt este o măsură mai precisă și mai reprezentativă a puterii de aspirare. Ea ia în calcul cât de mult aer poate aspiratorul să miște și cât de bine poate să ridice murdăria (măsurată în inci de ridicare a apei). AW este folosit mai ales pentru aspiratoarele verticale, deoarece ele trebuie să fie bune la aspirare pentru a curăța în profunzime.

Înainte de a face o achiziție, citește recenziile și evaluările aspiratorului pentru a obține o idee mai bună despre performanța sa reală în viața de zi cu zi.

2. Accesorii Compatibile

Un aspect de luat în considerare atunci când cauți un aspirator vertical este versatilitatea sa și gama de accesorii disponibile. 

Toate componentele importante ale unui aspirator vertical sunt situate direct pe mâner: colectorul de praf, bateria (pentru modelele fără fir), pompa și duzele de filtrare. Mânerul poate fi solid sau compozit, ultima variantă fiind practică când vine vorba de depozitare.

Ca accesorii, ar putea exista perii compatibile pentru colțuri, capete speciale pentru aspirare în spații strâmte sau perii pentru îndepărtarea părului de animale de pe tapițerie. Aceste elemente aduc un plus în experiența de utilizare.

3. Ușurința în Utilizare

Acest criteriu va fi legat de aspect. Optează pentru un model care are un design ergonomic și o construcție robustă, astfel încât să poți manevră aspiratorul fără prea mult efort și să te simți confortabil în timpul utilizării. E ideal să alegi un produs care cântărește între 2 și 4 kg.

Aspiratoarele cu fir de alimentare nu se vor epuiza niciodată în timpul funcționării și vor livra o putere constantă. Pe de altă parte, lungimea cablului de alimentare te obligă să te oprești din curățenie în anumite situații că să schimbi priza de alimentare. Deci acesta este un inconvenient pentru mulți oameni.

Aspiratorul vertical cu acumulator este perfect pentru cei care vor să nu existe fire. Va fi mai multă libertate de mișcare, deoarece nu sunt cabluri care limitează rază de acțiune. Utilizatorii vor naviga cu ușurință prin colțurile casei fără a se îngrijora cu privire la faptul că produsul a ieșit din priză. 

Se poate curăța inclusiv parchet sau gresia. Capacitatea de forță se adaptează pentru fiecare sesiune de curățare, dar faptul că nu trebuie să tragi după un cablu lung este un scenariu ideal.

Capacitatea bateriei va determina cât rezistă aspiratorul tău fără o reîncărcare. Așadar, ghidează-te după autonomie pentru a face alegerea potrivită. Se poate rezista de la 10 minute la 40 de minute sau mai mult.

Dar timpul de încărcare? Acesta diferă și poate ajunge la câteva ore. Unele baterii se introduc în priză, în timp ce altele au standuri speciale de încărcare.

4. Durabilitate

Dacă investești într-un aspirator vertical mai mult decât o persoană obișnuită, atunci trebuie să găsești un model durabil și fiabil.

Produsele ieftine nu rezistă la uzură în timp. Totuși, nici prețul nu este mereu factorul decisiv. Verifică producătorul și reputația sa pentru a te asigura că faci alegerea potrivită. Trebuie să existe o garanție, iar materialele să fie unele bune.

Cum găsești cel mai ieftin și accesibil aspirator vertical?

Diferența în costuri stă în tehnologie, autonomie și sistemele de filtrare sau alte moduri. Se pot reține particule fine, lucru care nu se întâmplă cu un model ieftin.

Cum este recipientul de colectare a prafului? Ei bine, fiindcă nu este un sac clasic, nu va trebui să-l golești la fel de des. Și nu va trebui să cureți în jurul lui mereu praful care se adună în timp. 

Un colector de praf de până la 500g este suficient pentru un apartament cu 2 camere. Poți opta pentru un produs cu opțiunea de semnalare umplere recipient, astfel încât să fii avertizat când trebuie să cureți totul.

5.Filtru avansat

Cel mai bun aspirator trebuie să aibă un filtru HEPA. Acesta protejează motorul și previne întoarcerea prafului în cameră.

Unele aspiratoare au și alte tehnologii similare, care purifică aerul. Produsele mai scumpe se pot adresa chiar și nevoilor celor cu alergii sau copiilor care sunt mai sensibili la mizerie și particule de praf.

Aspirator vertical, robot sau clasic?

Probabil te întrebi care este diferența între ele. 

Ei bine, fiecare tip de produs se adresează unui tip diferit de client. De exemplu, aspiratorul clasic este util celor care caută o soluție mai ieftină pentru a economisi bani.

Aspiratorul vertical este o opțiune de mijloc, potrivită în multe situații.

Aspiratorul de tip robot face parte dintr-o gamă de produse premium, potrivit pentru cei cu un buget mai mare de investit.

Deci, nu e greu să faci o alegere atunci când ai în minte produsele poziționate în această ordine.

Concluzie

Sa găsești cel mai bun aspirator vertical pentru casa ta va fi o provocare.

Dar cu puțină cercetare și evaluare atentă, vei descoperi cu siguranță un model care să-ți satisfacă toate nevoile. 

Asigură-te să iei în considerare puterea de aspirare, versatilitatea, ușurința în utilizare, durabilitatea și prețul atunci când iei o decizie. Cu un aspirator vertical de calitate, vei face curățenia casei tale mai ușoară!

F.A.Q despre aspiratoare verticale

Ce beneficii oferă un aspirator vertical?

Spre deosebire de alte aspiratoare, acesta ocupă mai puțin spațiu și are capacitatea de a se deplasa rapid în spațiile înguste. 

Spre exemplu, sub mobilier este mai ușor de scos praful. Ca bonus, nu mai este atât de dificil să manevrezi produsul.

Cum funcționează tehnologia de aspirare?

În general, există un motor și un capăt cu perie sau duze cu design optimizat pentru aspirare.

Se pot integra filtre de particule, fiind asigurat un aer mai curat. Nu se îndepărtează doar murdăria vizibilă, ci și bacteriile din locuință.

Care este durata de viață de la o baterie pentru aspiratoare verticale fără fir?

Autonomia variază de la un model la altul.

În general, este vorba de baterii litiu-ion care rezistă până la 2 ore de lucru continuu. În funcție de preț, va fi influențat acest aspect. 

Utilizarea corectă se va face cu respectarea instrucțiunilor de la producător.

Un aspirator vertical poate curăța bine un covor?

Da. Se va curăța atât covorul, cât și o zonă dură.

Astfel de dispozitive sunt proiectate pentru a rezista la mai multe tipuri de suprafețe.

Este un produs zgomotos?

În principiu, răspunsul este da.

Din păcate, va exista un zgomot puternic la majoritatea modelelor. Dar se pot verifica specificațiile scrise în pagina de prezentare pentru a fi sigur în legătură cu acest aspect. 

Pentru reducerea zgomotului, o altă soluție este utilizarea la o putere mai mică.

Pot aspiratoarele verticale să facă față murdăriei dure?

Dacă este vorba de o suprafață cu murdărie groasă, cel mai probabil răspunsul ar fi afirmativ. 

Un aspirator vertical trebuie să poată îndepărta firimiturile de mâncare sau altele. 

Cat de util a fost acest post?

Apasa pe stele pentru a lasa rating!

Rating total 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pin It on Pinterest