Cel mai bun aspirator robot cu spălare: Top Nou 2024!

5
(1)

Cauți cel mai bun aspirator robot cu spălare? Acestea sunt dispozitive care se deplasează prin locuința singure, cu scopul de a îndepărta murdăria și praful.

Spre deosebire de aspiratoarele clasice, nu mai este necesar să depui același efort pentru acest proces de curățenie. În schimb, ai un prieten care lucrează pentru tine și există senzori ce detectează obstacolele, fiind prevenite accidentele.

Unele aspiratoare robot se pot controla prin aplicații mobile, ceea ce face întregul proces de igienizare mai plăcut.

Deși trebuie să plătești mult inițial, vei scuti timpul de a curăța întreaga locuință.

De ce să cumperi un aspirator robot cu spălare?

Nu e chiar totul perfect, așa cum îți este prezentat în alte recenzii. Un aspirator robot mai face greșeli, e necesară supravegherea lui și nu duce mereu la capăt ceea ce îți dorești.

Dar te ajută în special în zonele cu trafic intens sau greu accesibile. Ba mai mult de atât, se poate programa în anumite intervale orare. Are dimensiunile reduse, fiind simplu de depozitat.  Un aspirator robot cu mop este un gadget inedit. Dar înainte de a cumpăra unul, trebuie să te informezi cu privire la toate aspectele generale legate de acesta.

Cum alegi un aspirator robot?

Mai jos ai cele mai importante criterii pentru a putea alege un astfel de dispozitiv. În funcție de acestea, vei putea lua decizia mai eficient.

Puterea de aspirare

Un aspirator robot cu putere ridicată are un motor care va crea un flux de aer mai mare. 

Astfel, o să adune praf și murdărie, inclusiv particule mai mari precum firimiturile de mâncare sau părul de animale de companie. Spre exemplu, Roborock este lider în acest aspect.

În plus, o putere mai mare va ajuta la curățarea mai eficientă a diferitelor suprafețe. De exemplu, în îndepărtarea murdăriei de pe covoare sau de pe suprafețele mai aspre, cum ar fi parchetul sau piatră.

Nu, o puterea înaltă nu este suficientă pentru a obține rezultate bune. Alți factori, precum design-ul și tipul periei de aspirare sau nivelul de zgomot pot influența performanța aspiratorului robot.

Pe lângă asta, o putere mare este un consum crescut de energie electrică și o durată de viață mai scurtă a bateriei.

Autonomie baterie

Durata bateriei este un factor crucial în determinarea eficienței și performanței celui mai bun robot de aspirare pe care îl căutăm. 

Aceasta reprezintă intervalul de timp în care aspiratorul poate funcționa fără a fi conectat la o sursă de energie. Cu cât durata bateriei este mai mare, cu atât aspiratorul poate acoperi o suprafață mai mare fără a avea nevoie de reîncărcare.

Majoritatea aspiratoarelor robot sunt echipate cu baterii cu ioni de litiu, care oferă o densitate mare de energie și o durată de viață mai lungă. Aceste baterii sunt ușoare, compacte și se încarcă rapid, ceea ce le face ideale.

Durata de viață a bateriei depinde de mai mulți factori, precum puterea motorului, suprafața de curățat și gradul de murdărie. 

Modul în care este utilizat aspiratorul poate afecta autonomia bateriei. De exemplu, dacă este utilizat continuu pe parcursul zilei, durata bateriei va fi mai scurtă decât dacă este folosit doar o dată pe zi.

Cele mai multe aspiratoare robot au o durată de funcționare între 60 și 120 de minute. 

La 180 de minute este deja alt nivel, dar aspiratoarele robot cu funcție de mop au o autonomie mai redusă față de cele normale.

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, este nevoie de încărcare înainte de fiecare utilizare și de evitarea pentru supraîncărcarea sau descărcarea completă. Este crucial să menținem aspiratorul curat și să îndepărtăm orice resturi care ar putea bloca funcționarea să eficientă.

Verifică specificațiile producătorului pentru a nu există probleme.

Dimensiunea aspiratorului

De obicei, un aspirator robot cu spălare are dimensiuni mai mici decât aspiratoarele tradiționale, ceea ce îi permite să se strecoare ușor prin zonele înguste și să ajungă la locurile greu accesibile, cum ar fi sub mobilă sau în colțuri.

Totuși, dimensiunea aspiratorului poate influența și capacitatea să de a colecta murdăria. Dacă aspiratorul este prea mic, acesta trebuie să fie golit mai des. Puterea de suflare a aspiratorului mai poate fi afectată.

O dimensiune medie poate fi cea mai potrivită pentru majoritatea utilizatorilor, cu un echilibru între accesibilitate și performanță.

Recipient de depozitare

Aspiratoarele robot vin în diferite dimensiuni și pot colecta diferite cantități de murdărie, în funcție de model și marcă. Această capacitate poate fi influențată de cât de mare este recipientul de praf, cât de bine funcționează filtrul și cât de puternic aspiră aparatul.

Cele mai multe aspiratoare robot au recipiente de praf mici, cam de la 0,3 la 0,6 litri, care trebuie goale destul de des. 

Există modele mai avansate, cu recipiente de praf mai mari, de la 0,8 la 1,2 litri, care pot aduna mai multă murdărie fără să fie golite la fel de des.

Filtrul este și el important în privința colectării și depozitării murdăriei. Cele mai bune aspiratoare robot cu filtre HEPA sunt cele mai eficiente în a scoate particulele mici de praf și alergenii din aer, reținând până la 99,97% din particulele de praf cu mărimea de cel puțîn 0,3 microni.

Puterea de aspirație a aspiratorului poate influența cât de multă murdărie adună. Unul cu putere mai mare va curăța mai bine, mai ales pe covoare sau alte suprafețe groase.

Funcții de navigare

Pentru un aspirator robot, funcțiile de navigare și senzorii sunt foarte importante. Acestea îl ajută să se deplaseze prin cameră și să colecteze murdăria fără să se lovească de lucruri sau să cadă.

Funcțiile de navigare includ un hărți ale casei și algoritmi care îi spun aspiratorului unde este și unde trebuie să meargă. Senzorii sunt că niște ochi și urechi care îl ajută să vadă și să simtă ce e în jurul său.

Senzorii ajută la detectarea obiectelor și la evitarea loviturilor. Unii dintre aceștia pot vedea obiecte la distanță, alțîi îi spun cât de aproape este de ceva. Mai sunt și senzori care opresc aspiratorul înainte de impact.

Un alt senzor important este cel care simte cât de murdară e camera. Acesta îi spune aspiratorului cât de mult trebuie să curețe. Și senzorii de încărcare îl ajută să găsească drumul spre locul unde se încarcă când bateria e pe terminate.

Nivelul de zgomot

Aspiratorul robot face un sunet constant și uniform, ca un fel de zumzet. Pe măsură ce se deplasează în cameră, se poate auzi un sunet ușor ascuțit, întrerupt doar de zgomotele mecanice ale perilor rotativi care adună murdăria înăuntru. 

Zgomotul poate fi destul de enervant, mai ales într-o cameră liniștită sau când cei mici dorm. 

Dar, în general, aspiratorul robot face mult mai puțin zgomot decât unul tradițional, ceea ce îl face o opțiune populară pentru cei care vor să-și curețe casă în timp ce fac alte lucruri sau chiar în timp ce dorm.

Dar ca în orice top, un aspirator robot silențios costă mai mult decât celelalte modele din același rang de preț.

Conectivitatea la rețea

Un aspirator robot poate fi conectat la internet prin Wi-Fi. Asta înseamnă că poți să-l controlezi de pe telefon, printr-o aplicație specială. 

Poți să-i dai instrucțiuni, să-l pornești sau să-l oprești de la distanță și să primești notificări despre cum merge treaba cu el. 

Și folosind această conexiune la internet, aspiratorul poate să primească actualizări de la producător pentru a merge și mai bine și să fie parte din sistemul de casă inteligentă, că să-l poți controla și cu vocea.

Acum a apărut o nouă tehnologie: aspiratorul robot cu stație. E o combinație între tot ce am spus mai sus.

Ce este funcția MOP?

Funcția de mop a unui aspirator robot este foarte utilă pentru menținerea curățeniei în casă. Ajută la îndepărtarea petelor și a murdăriei, ceea ce face ca podelele să arate mai bine.

Majoritatea aspiratoarelor robot noi vin cu opțiunea de a aspira, șterge și spăla, iar multe dintre ele pot fi programate sau controlate printr-o aplicație de pe telefon. Acest lucru face curățenia să fie mult mai convenabilă, deoarece poți să programezi aspiratorul să lucreze după programul tău.

Deci, un aspirator robot aduce economii semnificative de timp și efort.

Cât costă un aspirator robot?

În mod evident, răspunsul e că depinde.

Cele mai calitative aspiratoare au prețuri ridicate, de peste 1,000 de euro. Totuși, sunt destule modele care se pot găsi la prețul sub 2.000 de lei.

În funcție de brand, specificații și alți factori se va determina și cât plătești.

Un aspirator robot ieftin este o soluție convenabilă pentru mulți proprietari de apartamente, dar s-ar putea că într-o casă să nu aibă destulă putere. Verifică recenziile online și vezi ce spun alții înainte de decizia finală.

De ce să cumperi un aspirator robot?

Mulți oameni aleg să cumpere acest produs mulțumită eficienței sale. Tehnologia este în momentul actual într-un stadiu avansat, astfel încât ar fi greșit să nu profiți de situație.

Cum funcționează un aspirator robot?

Pe scurt, produsul are la bază un algoritm de lucru. Acesta implică senzori și setări pe care utilizatorul le poate modifica. Se aspiră în casă și praful este adunat într-un recipient de colectare. Controlul se poate face prin telecomandă sau aplicație.

Sunt aspiratoarele robot cu spălare mai eficiente decât aspiratoarele cu sac?

În general, răspunsul va fi afirmativ.

Multe aspiratoare robot au puterea mai mare decât modelele normale și pot curăța cu ușurință gresie, parchet, mozaic și covoare. Performanța evident variază în funcție de model, dar este la standarde avansate oricum. 

Nu putem spune că este eliminată nevoia de muncă manual sau de un aspirator normal, dar se reduce efortul semnificativ.

Cât timp durează încărcarea bateriei?

În general, între 2 și 4 ore. Unele modele au o încărcare mai rapidă, iar altele necesită timp până la finalizarea procesului. Dacă bateria este descărcată complet, s-ar putea că aspiratorul tău să se întoarcă singur la stația de încărcare.

Ce întreținere necesită un aspirator robot?

Trebuie să elimini murdăria din recipient, precum și să înlocuiești filtrele la nevoie. Se vor verifica ocazional periile și se va înlocui bateria dacă prezintă defecțiuni. Recomandările producătorului le vei primi direct în pachet, indiferent de model.

Merită să investești într-un aspirator robot?

Pe scurt, da.

Merită pe deplin investiția, dar depinde cum o privești.

Un aspirator robot nu înlocuiește complet munca ta, dar o ușurează cu 50%. Poți doar să-l privești și să intervii unde este necesar. Majoritatea locurilor din casă se vor curăța bine, iar funcțiile avansate și senzorii vor face robotul să lucreze eficient.

Este un produs care îmbunătățește calitatea vieții, astfel încât este recomandată investiția într-un model de calitate.

Cat de util a fost acest post?

Apasa pe stele pentru a lasa rating!

Rating total 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pin It on Pinterest